Som vanligt gick jag även i morse hem och fikade efter dagislämningen. Till min fasa upptäckte jag att det bara fanns en ynka blåbärsmuffin kvar i frysen (nu finns det inga kvar alls). Muffins har blivit mitt nya favoritbakverk. Det är perfekt för den som är föräldraledig, singel eller av någon annan anledning ofta fikar ensam. Det är bara ett ha ett gäng i frysen och sen ta upp och tina en åt gången. Det minskar också risken för att man annars av bara farten äter upp en mycket större bit av kakan än man tänkt sig.
BLÅBÄRSMUFFINS
8 st
Jag gör muffinsen i stora amerikanska formar och använder odlade blåbär som är större och inte färgar av sig. De kan man numera köpa i frysdisken i vår mataffär. Glöm inte saltet, det är viktigt för smaken!
150 g blåbär (färska eller tinade)
2 msk vetemjöl
125 g smör, smält och hyfsat avsvalnat
1 ägg
2 1/2 dl mjölk eller fil
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175 c, gärna varmluft. Blanda blåbären med den mindre mängden vetemjöl. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa upp ägget och blanda i mjölk/filen och smöret. Rör ner i skålen med mjölblandningen. Rör sist av allt försiktigt ner blåbären och häll upp i muffinsformar. Grädda i ca 20 minuter.
2 kommentarer:
nä vad kul! det här ser jag fram emot att följa :)
svar på mail kommer, det går bara lite trögt...jag är så trött jämt, men nu i vecka 13 så tröttheten borde snart lägga sig.
(annas mamma)
Jag har smakat muffinsen. Dom är supersmarriga!
Skicka en kommentar