fredag 21 november 2008

En ny Start!

Världens godaste müsli

Jag växte upp i en familj där vi när vi sa "müsli" menade Start!, ni vet de där flingorna som mest liknar kaksmulor. Nu - åtskilliga år lika många sockerlarm senare - har jag hittat på det jag tycker är den perfekta müslin. Krispig och supergod, men samtidigt nyttig och helt utan tillsatt socker.  Hemma hos oss äter vi den till frukost varje dag i naturell A-fil eller yoghurt, gärna med hemgjord äppelmos, banan och/eller hallon i. Se receptet som ett förslag, var inte rädd för att ösa i med sådant just du och din familj gillar. Müslin går att sno ihop på nolltid, och redan ganska små barn kan hjälpa till att blanda ihop ingredienserna. 

MÜSLI

5 dl dinkelflingor
6 dl rågflingor
6 dl havregryn
1 - 2 dl kokosflingor
1 dl solros- eller pumpafrön
2 dl krossade linfrön
2 dl grovt hackade nötter av någon sort du gillar
1 dl rapsolja
3/4 dl flytande honung
ev 1 dl äppeljuice

Blanda ihop alla torra ingredienser i en långpanna. Rör ihop honungen, rapsoljan och äppeljuicen och häll över. Blanda ordentligt så att all müsli fuktas. Kör i ugnen 175 c i varmluft ca 25 minuter. Müslin ska bli riktigt krispig, men rör om OFTA (särskilt i hörnen), så att den inte bränns!

Inga kommentarer: