torsdag 13 november 2008

Hur mycket kål kan en familj äta på en vecka?



Varje torsdag kommer det en låda med ekologiska grönsaker hem till oss. I ett försök att vara mer klimatvänliga och äta lite mer efter säsong valde vi en låda med enbart svenska grönsaker. I somras innehöll lådan ljuvliga grejer - knippen med späda morötter, gigantiska mörkgröna salladshuvuden, söta tomater, krusbär, rabarber, you name it. Sen hösten kom innehåller lådan i princip bara potatis (god och användbar), morötter (gott och användbart) och enorma mängder kål i alla dess former. Vet ni hur mycket ett vitkålshuvud blir när man strimlar det? Det tar aldrig slut. Särskilt inte när lådan dessutom innehåller kinakål, brysselkål, kålrot, kålrabbi, grönkål och majrovor. 

Idag gav jag bort kinakålen till min syster som hälsade på, och gjorde en sallad till middagen med lite strimlad vitkål, riven morot och ganska stark dijonvinägrett och rostade solrosfrön. Och - inte minst - bestämde att vi behöver en paus från kålen. Från och med nästa vecka blir det en annan grönsakslåda. 

1 kommentar:

Anonym sa...

kålsalladen låter väldigt god iallafall :)