måndag 24 november 2008

Tysk höst

Vi har en kompis som vi brukar kalla Tysken. Det finns flera skäl till namnet - han ser ut som en arisk posterboy (lång, blond, stilig, välkammad och bredaxlad), har en bakgrund i det militära samt gillar att dressera schäferhundar. Men skenet bedrar. Tyskens hjärta sitter långt till vänster och när nynazister då och då samlas på stranden på Kungsholmen står Tysken på sin balkong på åttonde våningen och kastar ägg på dem.

Tysken gillar kött. Och det så till den grad att han varje år anordnar en kötthelg. Då träffas ett gäng killar i en sommarstuga en helg och äter kött. Bara kött. Inget bröd, ingen sås, inga grönsaker. Bara kött. Till frukost, lunch och middag. De testar också lite mindre konventionella kötträtter. Eller vad sägs om bäver? Jag har också hört berättas om en tävling om vem som kunde (med enbart munnens hjälp) karva fram den vackraste skulpturen ur en falukorv. 

I år anordnades ett köttlotteri där Tysken vann en lammstek (thank god att det var det) som han och hans köttglada tjej M igår bjöd på tillsammans med tjugoåtta supersmarriga tillbehör som palsternackspuré, ugnsbakade tomater, vitlöksfräst brysselkål, äppelpaj, för att bara nämna något av det vi åt.

Middag i det hemmet är alltid galet gott och överdådigt. Och aldrig, aldrig tråkigt.

Inga kommentarer: