onsdag 19 november 2008

Äntligen kålwok!

Idag var det så äntligen dags för kålwoken. I sanningens namn var kålen bara en liten, liten del av ingredienserna. Det blev gott, men hade nog blivit ännu godare om jag hade haft lite chili och ingefära att ha i. Det är mer sting i det än i vitkål, om man säger så. Tröttheten har lagt sig över mig så det blir ingen bild idag. 

KÅLWOK

200 g kött (vi körde lövbiff idag)
1 morot, strimlad
1 purjolök, strimlad
1 paprika, strimlad
1 broccoli, buketterna
1 bit vitkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, finrivna eller pressade
Rapsolja
Fish sauce
Oyster sauce

Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn köttet och ös sen ner grönsakerna och häll på några matskedar oyster sauce och fish sauce. Woka runt på hög värme tills grönsakerna blivit lite mjukare men fortfarande har kvar spänsten. Ät med jasminris eller nudlar som får åka med i pannan. Servera gärna med hackade jordnötter eller cashewnötter.

Inga kommentarer: