Idag äter vi ur kylskåpet och skafferiet för att bereda plats inför veckohandlingen i morgon. Vi äter sällan lagad lunch allihopa hemma på helgen, men idag blev det en supersnabb kräftstjärtscurry med ris (dottern är tokig i ris), och - förstås - en kålsallad. Ingen lyxmat, men bra som lunch eller vardagsmiddag.
KRÄFTSTJÄRTSCURRY MED RIS
4 portioner
Ris till 4 portioner
1 lök (gul eller röd)
1 vitlöksklyfta
ev 1 paprika
1 ask krossade tomater
1 dl grädde eller creme fraiche
Curry, spiskummin, koriander, garam masala eller liknande
Salt
Peppar
Rapsolja
1 nypa strösocker
1 burk kräftstjärtar
Sätt på riset. Hacka löken och paprikan och fräs mjuk i lite olja i en stekpanna. Riv ner vitlöksklyftan och ös på med kryddorna (ta så mycket som du tror blir lagom, sen kan du smaka av och tillsätta mer lite senare om du tycker att det smakar för lite). Häll på tomaterna, en nypa socker, och salta och peppra. Låt tomatsåsen koka ca 10 minuter så att den blir mindre blöt. Häll sen i grädden, och avsluta strax innan serveringen med att lägga ner kräftstjärtarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar