Den rubbade kycklingen
Den färdiga kycklingen
Den insmickrande brysselkålen
Med lite rub hemma tar det bara 6 minuter (jag tog tid) att förbereda den här grymma örtkycklingen. Sen sköter den sig själv i ugnen, när det är ca 35 minuter kvar, är det bara att köra in potatishalvor i en form med olivolja (snittytan nedåt i oljan), så är allt klart samtidigt.
Idag klyftade jag två rödlökar och stoppade runt kycklingen i formen och hällde på lite vitt vin för att få en smarrig sky utan ansträngning. Dessutom blev det smörstekt brysselkål till - och maken J blev helt omvänd. Från att ha avskytt brysselkål tyckte han att det var riktigt gott. Knepet heter S M Ö R. Förväll kålen i ca 8 minuter, stek sen i smör.
HELSTEKT KYCKLING MED RUB
1 kyckling
ca 1/2 dl valfri rub
1/2 citron
2 rödlökar
1 - 2 dl vin (färg spelar ingen roll)
Salt
Peppar
Olja
Olja in en form. Lägg kycklingen i formen och gnugga in rubben ordentligt - glöm inte inuti kycklingen och gärna också under skinnet. Stoppa in citronen i kycklingen. Skär rödlöken i klyftor och stoppa runt om. Salta och peppra och häll på lite av vinet. Kör i ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Om kycklingen ser torr ut när den är i ugnen, häll på mer vin.
2 kommentarer:
Hej!
Jag var på NK:s (hänger där jämt...) mataffär och de hade allt i hela världen, men inte rub. Därför: Var i butiken hittar du det och vilket varumärke? Cay P:s eller mer exotiskt. Jag vill ju testa förstås, kycklingen ser grym ut!
Kram Linda
Märket i vår affär heter Fiddes Payne och finns vid kryddorna, men på en egen liten hylla. Hoppas du hittar, det är verkligen supersmidigt.
Skicka en kommentar