torsdag 27 november 2008

Soppa 2

Tomatsoppa med fetaosttoast

Idag åt vi soppa igen. Den här gången tomatsoppa med fetaosttoast. Ibland smakar tomatsoppa bara varma krossade tomater, det är inte särskilt gott. Den här får en god, lite söt smak av paprikan. Dessutom har jag sparat lite soppa som jag tänker ha som sås till färsbiffar jag hade tänkt göra i morgon, men som nu får vänta (alla grönsaker och rotfrukter som kommer i vår veckoliga låda fullkomligt jagar mig). 

TOMATSOPPA

3 selleristjälkar, strimlade
1 stor gul eller röd lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade eller finrivna
2 röda eller orange paprikor, hackade
ev 1 dl vitt vin
2 burkar eller tetraförpackningar krossade tomater
1 msk torkad basilika
2 tsk strösocker
1/2 tärning höns- eller grönsaksbuljong
Olivolja
Salt
Peppar
Vatten

Fräs grönsakerna i lite olja i en kastrull. Häll på ev vin. Häll över de krossade tomaterna och krydda och rör ner sockret. Blanda ner buljongtärningen och 2 tomatburkar vatten. Låt koka i ca 30 minuter. Mixa ihop och smaka av. Soppan blir bara godare av att stå ett tag, eller att äta nästa dag. 


FETAOSTTOAST

Mosa lite fetaost med olivolja. Bred på några skivor bröd. Kör i ugnen under grillen på 225 c i några minuter tills mackan fått färg. Om du har lite färska örter så som timjan eller oregano passar det finfint att blanda ner i fetaosten.

Inga kommentarer: