Att på eftermiddagen - när det egna blodsockret är lågt och tvååringens ännu lägre - stå och jonglera fyra olika kokande kastruller och grytor är inte direkt min idé om en sunny afternoon. Då är det skönt med mat som kräver extremt lite ansträngning.
Idag åt vi en bulgursallad som jag hade förberett på förmiddagen (tog ca 5 minuter att göra eftersom jag hade kvar bulgur från igår) och smarrig lammkabanoss som snabbt stektes innan middagen. Tvååringen svepte tre portioner!
BULGURSALLAD
Kokt bulgur för 3 personer
1 rödlök
2 tomater
1 - 2 små vitlöksklyftor (pressade eller finrivna)
1/2 citron (saft och skal)
1 stor näve ruccola
Olivolja
Salt
Peppar
Finhacka rödlöken och tomaterna och blanda med bulguren. Rör i vitlöken och citronsaften och det finrivna skalet. Klipp ner ruccolan i små bitar (det går lika bra med persilja eller basilika). Ringla över lite olivolja, salta, peppra och rör om ordentligt. Salladen mår bra av stå och dra till sig, men tänk på att t ex vitlökssmaken tar sig och smakar mer efter några timmar. Gott till är t ex en fetaostkräm gjord på mosad fetaost blandad med lite naturell yoghurt eller creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar