1 fänkålshuvud
1 apelsin
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Peppar
Dela fänkålen på mitten (på längden) och skiva tunt. Skala apelsinen (se till att du får bort det vita), dela den på mitten, och skiva den i halvmånar. Blanda apelsinen och fänkålen, häll på lite olivolja och balsamvinäger, salta och peppra.
Idag åt vi fänkålssalladen tillsammans med rester av gårdagens rubbade kyckling, och dessutom har jag kommit på det godaste sättet att äta rödkål - rosta i ugn tillsammans med andra veggies du har hemma. Det här gjorde vi ikväll:
KÅL I UGN
1/2 huvud rödkål skuren i klyftor
1/4 blomkålshuvud i buketter
1/2 rotselleri i små tärningar
1 morot i halvslantar
Raps- eller olivolja
Salt
Peppar
Häll lite olja i en form. Lägg i grönsakerna, salta INTE. Kör i 175 c ugn på varmluft i ca 35 minuter. Rör gärna om någon gång under tiden. Salta och peppra när det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar