Finfin ugnsstekt potatis
... och överbliven tomatsoppa blir en härlig sås
Igår var ännu en dag med två små barn hemma. Riktigt mysigt faktiskt. Dessutom var det särskilt lätthanterligt eftersom de båda sov en stund samtidigt (händer normalt ALDRIG). Då skrubbade jag snabbt lite potatis och geggade ihop en köttfärsröra som sen blev till italienska köttbullar. Äckligt präktigt, jag vet. Idag ska jag ligga på soffan och äta muffins hela dagen.
ITALIENSKA KÖTTBULLAR
1 tunn skiva bröd (gärna någon dag gammalt)
1/2 vitlöksklyfta
Lite rivet citronskal
1 dl finriven parmesanost
En skvätt grädde
Örter, färska eller torkade
Olivolja
Salt
Peppar
Smula ner brödet i en skål. Häll på en skvätt grädde (om du har hemma, annars funkar det med mjölk), riv ner vitlöken, parmesanosten och lite citronskal. Om du har ett ägg kan det också få åka ner. Hacka ner lite färska örter eller persilja, eller smula ner lite torkade. Blanda ner köttfärsen och gegga ihop allting ordentligt. Forma sen till små köttbullar (fram till hit går bra att förbereda och låta stå i kylen tills det blir matdags) och stek i stekpanna. Vi hade i en slatt vin i stekpannan efter att köttbullarna brynts, och fick på så sätt en fin sky. Sen åt vi köttbullarna tillsammans med lite överbliven tomatsoppa som fick agera sås, ruccolasallad och ugnsstekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar