Det är inte bara vi frusna nordbor som mår bra av lite värme så här års. Även tomater piggas upp av att gå ligga och gona sig i värmen en stund. Dela tomater (gärna körsbärs) och lägg i en panna, pensla på lite olivolja (ev blandad med lite honung, annars kan du försiktigt strö över en liten aning strösocker) och kör i ugn 115 c i två timmar (eller lite mindre om du har mindre tid, då kan du höja värmen en aning). Tomaterna får mer smak och blir extra smarriga att äta som de är, i en pasta eller som på bilden i en bönsallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det finns ju de som säger att man i princip ska skita i tomater helt denna tid på året. Och nog känner man att de inte smakar så mycket som på sommaren. Hur står en expert som du i en fråga som detta?
Expert, ha ha. Vi köper hur som helst extremt sällan tomater eftersom vi ju närmast jagas av alla rotfrukter och kålarter som kommer i vår veckoliga låda. Jag tycker att man kan strunta i att slentrianköpa tomater och i stället satsa på sådant som det är mer säsong för, men om man är supersugen på en tomatfrossa kan man väl unna sig det.
Skicka en kommentar