tisdag 10 februari 2009

Halvfärdigt

Här är ett snabbt tips. Köp en grej färdig - och laga bara ett enkelt tillbehör. Till exempel är det perfekt att köpa hem lite god skinka (från en charkdisk - INTE färdigförpackad), och servera till en smarrig potatis- eller rotfruktsgratäng. Det är enklare, billigare och nyttigare än tjocka köttskivor till varje person. 

En annan grej som i alla fall vi köper alltför sällan är rökt fisk. Men häromdagen köpte jag en rätt stor rökt makrill som vi åt med en fransk potatissallad gjord på kokta rödbetor i stället för potatis och lite pepparrotsyoghurt (lite matyoghurt blandad med lite färskriven pepparrot). Mycket gott och mycket enkelt. 

FRANSK RÖDBETSSALLAD

Rödbetor
Purjolök
Vitlök
Rapsolja
Vitvinsvinäger
Kapris
Persilja

Koka rödbetorna med skal i ca 40 minuter. Gör en ganska stark vinägrett med dijonsenap, vitlök, vitvinsvinäger och rapsolja. När betorna kokat klart, skala dem, skär i bitar, häll över vinägretten och strimlad purjolök och hackad persilja. Blanda ner ganska mycket kapris och salta och peppra. Låt den gärna stå en stund och dra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här ska jag prova i helgen! Skulle bara säga att jag gillar din blogg, kul att läsa och massor med god mat!

Kram från "kusin" Maria

K A J S A G U D M U N D S O N sa...

Tack! Vad roligt att du läser!