En annan grej som i alla fall vi köper alltför sällan är rökt fisk. Men häromdagen köpte jag en rätt stor rökt makrill som vi åt med en fransk potatissallad gjord på kokta rödbetor i stället för potatis och lite pepparrotsyoghurt (lite matyoghurt blandad med lite färskriven pepparrot). Mycket gott och mycket enkelt.
FRANSK RÖDBETSSALLAD
Rödbetor
Purjolök
Vitlök
Rapsolja
Vitvinsvinäger
Kapris
Persilja
Koka rödbetorna med skal i ca 40 minuter. Gör en ganska stark vinägrett med dijonsenap, vitlök, vitvinsvinäger och rapsolja. När betorna kokat klart, skala dem, skär i bitar, häll över vinägretten och strimlad purjolök och hackad persilja. Blanda ner ganska mycket kapris och salta och peppra. Låt den gärna stå en stund och dra.
2 kommentarer:
Det här ska jag prova i helgen! Skulle bara säga att jag gillar din blogg, kul att läsa och massor med god mat!
Kram från "kusin" Maria
Tack! Vad roligt att du läser!
Skicka en kommentar