onsdag 4 februari 2009

Värmetörstande tomater

Det är inte bara vi frusna nordbor som mår bra av lite värme så här års. Även tomater piggas upp av att gå ligga och gona sig i värmen en stund. Dela tomater (gärna körsbärs) och lägg i en panna, pensla på lite olivolja (ev blandad med lite honung, annars kan du försiktigt strö över en liten aning strösocker) och kör i ugn 115 c i två timmar (eller lite mindre om du har mindre tid, då kan du höja värmen en aning). Tomaterna får mer smak och blir extra smarriga att äta som de är, i en pasta eller som på bilden i en bönsallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ju de som säger att man i princip ska skita i tomater helt denna tid på året. Och nog känner man att de inte smakar så mycket som på sommaren. Hur står en expert som du i en fråga som detta?

K A J S A G U D M U N D S O N sa...

Expert, ha ha. Vi köper hur som helst extremt sällan tomater eftersom vi ju närmast jagas av alla rotfrukter och kålarter som kommer i vår veckoliga låda. Jag tycker att man kan strunta i att slentrianköpa tomater och i stället satsa på sådant som det är mer säsong för, men om man är supersugen på en tomatfrossa kan man väl unna sig det.