söndag 4 januari 2009
Vårt dagliga bröd
Som förälder förvånas jag ofta över hur många som struntar i vad för mat de ger sina barn. Kanske håller de på en regel om lördagsgodis, men har noll koll på alla märkliga tillsatser och socker barnen får i sig till vardags. När man köper smågodis, läsk och ostkrokar är det liksom med i paketet att det innehåller en del artificiella ämnen. Men när man köper till exempel bröd, förstår jag inte att så många tycker att det är ok med konserveringsmedel, socker, etc. Tro inte att jag bakar bröd själv här hemma. Jag tycker att det är för jobbigt, tar för lång tid, det är sjukt jobbigt att diska de degiga skålarna och det blir inte tillräckligt bra för att vara värt det. Därför tar vi en mellanväg: Vi köper nästan allt bröd på bageriet så det bara innehåller jäst, salt, mjöl och vatten, skivar det själva hemma och lägger det i frysen. Sen är det bara att ta fram några skivor och lägga direkt i rosten. Det innebär förutom frånvaron av tillsatser att vi alltid kan äta riktigt gott bröd. Så när du har vägarna förbi ett bra bageri, köp med dig lite hem och bunkra!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar