LINSGRYTA
6 portioner
1 gul lök, hackad
2 morötter, skivad
1 bit kålrot, i bitar
Några jordärtsskockor, i bitar
1 persiljerot (eller palsternacka eller bit rotselleri), i bitar
140 g tärnad bacon eller rökt sidfläsk
Olivolja
1 burk krossade tomater
1 stor vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 tärning grönsaksbuljong
1 liter vatten
2 dl röda linser
Salt
Peppar
Spiskummin
Curry
Häll upp en slatt olivolja i en stor kastrull eller gjutjärnspanna. Fräs bacontärningarna och lägg efter ett tag ner löken, sen rotfrukterna och vitlöken. Fräs en stund och häll sen ner linserna, tomaterna, vattnet, buljongtärningen och krydda. Låt koka på rätt svag värme i 20 minuter. En klick turkisk yoghurt är gott att toppa med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar